Una visió de les profunditats de l’Univers.

Segurament que alguna vegada haurem imaginat d’endinsar-nos a l’espai, ple de milions de galàxies distants, de diferentes formes i colors; ara la última imatge de l’ESO, ens ofereix aquesta possibilitat. Aquesta imatge obtinguda amb el Very Large Telescope, ens mostra el camp celeste més profund observat fins ara de l’Univers. Conté més de 27 milions de píxels i és el resultat de 55 hores d’observació amb l’instrument VIMOS.

Aquesta bonica imatge semblant a un “patchwork”, està formada amb una gran quantitat de brillants galàxies, presa a través del Chandra Deep Field South (CDF-S), laregió millor estudiada de l’esài. El CDF-S és una de les regions seleccionades per el Great Observatories Origins Deep Survey (GOODS), un esforç de la comunitat astronòmica mundial, que uneix les observacions dels observatoris situats en la superfície de la Terra i dels que estan a l’espai, en totes les longituds d’ona, des de les senyals de ràdio fins a la radiació X. La intenció principal d’aquest estudi, és formar el cens més precís d’un Univers distant, per tal d’ajudar a l’estudi de la formació i evolució de les galàxies.

Aquesta imatge, combina les dades obtindues amb l’instrument VIMOS en les bandes V i R, així com les recollides en les bandes B del Wide Field Imager (WFI), adaptat al telescopi MPG/ESO de 2,2 metres de diàmetre, situat a La Silla, dins del conjunt de recerca GABODS.

La imatge en la regió V, és el resultat d’una exposició de 40 hores en la mateixa regió amb l’equip GOODS, és sens dubte la de més resolució enregistrada fins ara. Amb aquesta profunditat de camp, el cel està cobert completament per galàxies, com la nostra Via Làctia, la qual conté milers de milions d’estrelles.

La brillantor d’aquestes galàxies, és de mil milions de vegades més sensible, del que podem obser a simple vista. Ens pot donar una idea de com era l’Univers, quan tant sols tenia uns 2.000 milions d’anys d’edat.

vimoseso.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari