Una gran simulació informàtica podria resoldre el misteri de la matèria fosca.

La recerca d’una substància misteriosa que constitueix l’Univers, podria estar a punt de resoldre’s, segons indica una nova recerca.

És considera que la matèria fosca, forma un 85 per cent de la massa de l’Univers, però que ha romàs invible pels telescopis, des de que els científics varen intuir la seva existència a través dels seus efectes gravitacionals fa més de 75 anys.

Ara el Virgo Consortium, un equip de científics incloent-hi uns cosmòlegs de la Universitat de Durham, han desenvolupat una simulació informàtica, que mostra l’evolució d’una galàxia com la Via Làctia i “observar” com és comporta l’emissió de raigs gamma dins de la matèria fosca.

Aquest descobriment, s’ha publicat en la prestigiosa revista Nature de l’edició del dia 6 de novembre. Alhora també podria ajudar al Telescopi Fermi de la NASA, en la seva recerca de la matèria fosca i obrir un nou capítol en la comprensió del Univers.

El Virgo Consortium, ha observat els halos de matèria fosca (estructures que envolten a les galàxies) i que contenen fins a un bilió de vegades la massa del nostre Sol.

Les seves simulacions (anomenades Aquarius Project) mostren com augmenten els halos d’una galàxia a través d’una sèrie de violentes col·lisions i fusions entre grups més petits de matèria fosca, que varen emergir després del Big Bang.

Els investigadors han detectat que els raigs gamma, produïts com a conseqüència de la col·lisió de les partícules en regions de molta densitat de matèria fosca, podrien ser més fàcilment perceptibles en les regions de la Via Làctia que estan a prop del Sol en direcció al centre de la galàxia.

Els científics suggereixen que el Telescopi Fermi, hauria de buscar en aquesta regió de la galàxia, on pronostiquen que els raigs gamma haurien de brillar com a conseqüència de la matèria fosca, mostrant aquest “característic patró suament variable”.

Si el Fermi detecta l’emissió pronosticada del halo interior de la Via Làctia, l’equip del Virgo Consortium, creu que seria capaç d’observar-lo en altres regions que estant ara mateix invisibles i a prop del Sol.

virgo-consortium.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » INDEX 2008 Desembre 29, 2008 7:37 pm

    […] 9 Novembre 2008. Una gran simulació informàtica podria resoldre el misteri de la matèria fosca.  […]

Deixa un comentari

The document has moved here.

301 Moved Permanently

Moved Permanently