La NASA està rebent les últimes noticies de la Phoenix.

La Phoenix Mars Lander de la NASA, s’ha comunicat amb els controladors de la missió a la Terra, a través dels orbitadors que estant en aquest planeta. La informació rebuda durant aquest últim cap de setmana, indica que la Phoenix està accelerant la recarga de la llum solar fins a últimes hores de la tarda, per tal de poder emprendre l’activitat al matí següent.

El període que cada dia hi ha el Sol per damunt de l’horitzó, en el lloc de l’aterratge, va decreixent paulatinament. A més, la pols dipossitada com a conseqüència de la darrera tempesta , ajuda a bloquejar una part d’aquesta llum solar.

“Aquesta, és la situació que ens esperàvem trobar al final d’aquesta missió, encara que la tempesta de pols s’ha avançat un parell de setmanes”, comenta en Barry Goldteins, director del Projecte Phoenix. “Estem intentant guanyar una mica de temps, per tal d’aconseguir el màxim de dades. Qualsevol dia podrà ser l’últim de la missió”.

Els enginyers de la JPL i de la Lockheed Martin Space System, aquesta setmana estan intentant donar les instruccions en la memòria flaix, per tal que cada dia el lànder envií totes les dades possible.

Les observacions climàtiques, són la nostra primera prioritat”, comenta en Peter Smith, responsable de recerca de la missió. “Si hi ha prou energia, intentarem prendre les lectures de la sonda de conductivitat que hi ha dins de la superfície, per tal d’observar el procés de gelada superficial”.

La Phoneix va aterrar al planeta Mart, el passat 25 de maig. Aconseguit de molt els objectius encarregats, que indicaven una recerca de tres mesos, i que s’ha pogut allargar fins els sis.

phoenix19.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari

Moved Permanently


The document has moved here.

301 Moved Permanently