Origen i persistència de la vida en els plomalls d’Enceladus.

Un estudi indica que els raigs de partícules gelades i de vapor d’aigua, que emanen pel pol sud d’Enceladus, són una evidència a favor de l’activitat produïda per alguna font d’energia geofísica. El vapor també ens ha mostrat alguns compostos orgànics simples. Aquesta regió polar sud, per tant s’aprofita de la calor sobrant que prové del seu subsòl.

Els mecanismes que acceleren el gel i vapor cap a l’espai, encara romanen en una incertesa. Tanmateix, és possible que un ambient d’aigua líquida existeixi sota del gel del pol sud i que pugui ser conductiva de la vida.

Algunes teories sobre l’origen de la vida a la Terra, també és podrien aplicar a Enceladus.6Una podria ser (1) l’origen d’una mescla orgànica rica, (2) podria provenir d’una reducció de l’oxidació d’algun respirador submarí, o (3) d’una panspèrmia.

Hi ha tres ecosistemes microbials a la Terra, que no és basen en la llum solar, l’oxigen o la producció orgànica en la seva superfície i que d’aquesta manera proporcionen semblances anàlogues a Enceladus. Dos d’aquests ecosistemes, és troben en la profunditat de la roca volcànica i la seva producció primaria és basa en el consum de metanògens d’hidrogen produïts per les reaccions de la roca amb l’aigua. El tercer ecosistema, és localitza en les porfunditats de la superfície de Sud-àfrica i és basa en una bactèria i la seva reducció d’un sulfur, consumint hidrogen i sulfat, sent una font produïda per la decadència radiocativa.

El metà que s’ha detectat en els plomalls d’Enceladus poden tenir un origen biològic. Un indicador d’aquest origen, seria que la relació d’un hidrocarbur sense metà, o amb metà és molt baixa (0,001) per una font biològica però és més alt (0,1 - 0,01) que per les fonts no biològiques.

Els instruments de la sonda Cassini, poden detectar una evidència acceptable de vida, en els anàlisis dels hidrocarburs, situats en els seus plomalls.

enceladus12.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » INDEX 2008 Novembre 30, 2008 1:51 pm

    […] 6 Novembre 2008. Origen i persistència de la vida en els plomalls d’Enceladus.   […]

Deixa un comentari