Una visita al sud del planeta Mercuri.

En el segon pas de la sonda MESSENGER per sobre del planeta Mercuri, ens va mostrar la continuació d’unes regions de la seva superfície observades en el seu primer vol per aquest planeta. Amb la càmera NAC, va enregistrar les regions que van més enllà del pol sud del planeta, observades en el primer sobrevol de la sonda.

En aquesta última imatge obtinguda, és poden apreciar amb més detall alguns cràters de la superfície de Mercuri, observats anteriorment per la sonda Mariner 10, i que en aquesta imatge estan impresos: el cràter Schvchenko de 137 quilòmetres de diàmetre, un famós poeta ucraïnès del segle 19è; Khansa un poeta àrab del segle 7è; Rabelais un escriptor francès del Renaixement; Holberg un escriptor noruec-danès del segle 18è; Spitteler un poeta èpic suís, que va guanyar el Premi Nobel de Literatura l’any 1919; Rameau un compositor francès de l’època barroca; Puccini el compositor italià del final del 1800 i començament del 1900 i Horaci el poeta de la Roma antiga. El descobridor Rupes, que travessa a Rameau a través del vaixell del explorador capità James Cook.

La imatge, és va enregistrar el passat dia 6 d’octubre de 2008, amb la Narrow Angle Camera, a bord de la sonda MESSENGER, situada a una distància de 20.000 quilòmetres, amb una resolució de 510 metres per píxel.

messenger11.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari