El Fantasma de Mirach, una galàxia amb sorpreses.

El Fantasma de Mirach és la galàxia que podem observar en la imatge de llum visible a l’esquerra i en llum ultraviolada a través del Galaxy Evolution Explorer de la NASA a la dreta. Les regions de l’espai, són idèntiques per les dues imatges, amb el Fantasma de Mirach, una galàxia anomenada també NGC 404, situada en el centre de les dues imatges.

Mirach és una estrella gegant vermella, que és pot observar en llum visible. Degut que NGC 404 té menys llum aparent que l’estrella, ens trobem amb la conseqüent dificultat per poder-la observar, per aquest motiu rep el sobrenom del Fantasma de Mirach.

Però quan observem la galàxia en llum ultraviolada, sens revela una visió fins ara desconeguda. Aquest anell, observat en color blau en la imatge de la dreta, conté noves estrelles, una sorpresa en una galàxia que és creia en el final de la seva vida.

El camp de visió abraça uns 55.000 anys llum de grandària. El Fantasma de Mirach, està situat a uns 11 milions d’anys llum de la Terra. Mentre que l’estrella Mirach, és molt més propera a nosaltres, ja que només està a uns 200 anys llum , sent visible a simple vista.

Les dades d’aquest estudi provenen del Digitized Sky Survey of the Space Telescope Science Institute de Baltimore.

fantasma-de-mirach.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari