Un sistema planetari proper, que disposa de dos cinturons d’asteroides.

Les noves observacions del Telescopi Espacial Spitzer de la NASA, indiquen que el sistema planetari més proper a nosaltres, disposa de dos cinturons d’asteroides. El nostre Sistema Solar, només en té un.

L’estrella central d’aquest sistema planetari proper, és l’estrella Epsilon Eridani, una mica més jove i menys brillant que el nostre Sol. Prèviament, uns astrònoms havien descobert dos possibles planetes, en aquest sistema estel·lar, així com la presència de dos sistemes d’anells; un d’ample i un altre exterior, amb cometes glacials similars, al nostre cinturó de Kuiper.

Ara el Spitzer, ha descobert que aquest sistema planetari també disposa de dos cinturons d’asteroides. Un situat en una posició semblant al del nostre Sistema Solar. El segon cinturó amb més densitat i probablement amb més població d’asteroides, situat en la regió dels cometes. La presència d’aquests cinturons d’asteroides, impliquen la possible existència de més planetes en aquests sistema d’Epsilon Eridani.

Els cinturons d’asteroides rocosos, així com la runa metàl·lica de les primeres fases de la formació de planetes, plantegen la possibilitat d’altres planetes semblants a la Terra, orbitant en les regions interiors d’aquests sistema, amb d’altres planetes massius de gas que podrien acompanyar als asteroides. El nostre Sistema Solar, hi ha l’evidència que Júpiter va impedir la formació d’un planeta en les regions que ara ocupa el cinturó d’asteroides. D’aquesta manera aquest planeta manté unit a tot el cinturó d’asteroides, limitat a un gran anell de material.

Els astrònoms ja havien detectat estrelles amb senyals de planetes i regions corresponents a un cinturó d’asteroides, però Epsilon Eridani, és l’estrella que compleix aquestes característiques i que només està a 10 anys llum de nosaltres. Sent una estrella una mica menys massiva que el Sol, amb una edat de 800 milions d’anys, o una cinquena part de la del Sol.

epsilon-eridani.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari