WordPress database error: [Incorrect DATETIME value: '0000-00-00 00:00:00']
SELECT DISTINCT YEAR(post_date) AS `year`, MONTH(post_date) AS `month`, count(ID) as posts FROM wp_posts WHERE post_date < '2024-03-29 15:48:25' AND post_date != '0000-00-00 00:00:00' AND post_status = 'publish' GROUP BY YEAR(post_date), MONTH(post_date) ORDER BY post_date DESC

Una misteriosa incandescència ens mostra una varietat oculta d’emissions de ràdio.

Un equip de científics, incloent-hi uns astrònoms del Laboratori de Recerca Naval (NRL), han detectat unes emissions de ràdio de longitud d’ona llarga,de procedència d’un massiu cúmul de galàxies. El sorprenent d’aquest descobriment, és que no s’han detectat alhora, les típiques emissions en ona curta.

Aquesta descoberta, podria implicar el fet que els radiotelescopis no haguessin detectat una gran població d’aquests espectaculars objectes. També proporciona, la important confirmació sobre la predicció que indica, que els cúmul de galàxies que col·lideixen, acceleren els electrons i d’altres tipus de partícules energètiques, durant aquest turbulent procés d’ondulació. L’equip de recerca, ha publicat els seus descobriments en l’exemplar del dia 16 d’octubre de la revista Nature.

La nova població d’objectes, és molt més fàcil de detectar amb les longituds d’ona llarga. El professor de la Universitat de New Mexico, en Greg Taylor, director científic del Long Wavelength Array (LWA), comenta, ”Aquest resultat, és només la punta de l’iceberg. Quan la nova generació de telescopis que treballin en baixa freqüència, incloent-hi el LWA, ens mostrarant un espai “il·luminat” per centenars o milers de cúmuls galàctics”.

La descoberta de l’emissió del cúmul de galàxies Abell 521 (anomenat també A521), per part del Giant Metreware Radiotelescope (GMRT) situat a la India, indica la seva naturalessa en una longitud d’ona llarga, circumstància confirmada més endavant pel VLT situat a New Mexico.

La imatge adjunta, ens mostra l’emissió de ràdio en una longitud d’ona de 125 cm, representada en color vermell, superposada  sobre una imatge en color blau, feta amb les dades preses per l’Observatori de Raigs X Chandra.

a521.jpg

Si voleu més informació, premeu aquests enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari