WordPress database error: [Incorrect DATETIME value: '0000-00-00 00:00:00']
SELECT DISTINCT YEAR(post_date) AS `year`, MONTH(post_date) AS `month`, count(ID) as posts FROM wp_posts WHERE post_date < '2024-03-29 08:17:47' AND post_date != '0000-00-00 00:00:00' AND post_status = 'publish' GROUP BY YEAR(post_date), MONTH(post_date) ORDER BY post_date DESC

Pandora, un petit satèl·lit de Saturn.

Pandora és un satèl·lit de Saturn, anomenat “pastor” degut a que esta a una distància del planeta de tant sols 141.700 quilòmetres, i això influeix en que es troba dins del complex sistema d’anells, proporcionant d’aquesta manera una influència gravitacional que ajuda a confinar i a donar forma en concret a l’anell F (anell estret situat al centre de la imatge).

En aquesta imatge d’alta resolució pressa per la sonda Cassini-Huygen, podem veure al satèl·lit Pandora, amb unes dimensions de tant sols 84 quilòmetres d’ampla situat aparentment per sobre del sistema d’anells.

També es notable la brillantor de l’anell A (anell ample situat a la part inferior de la imatge) que esta al costat de la regio buida de Keeler (un espai d’uns 42 quilòmetres d’amplada situat dins de l’anell A de Saturn). La imatge es pressa des de una inclinació de 38º per sobre dels anells , es va capturar amb llum visible el dia 16 d’octubre d’aquest any, a una distància del planeta d’uns 2 milions de quilòmetres. La resolució d’aquesta imatge es de 12 quilòmetres per píxel.

pandora.jpg

més informació a, http://photojournal.jpl.nasa.gov/catalog/PIA08315

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari