Gegantins forats negres en un univers distant.

Molts astrònoms pensen ( o potser tots), que les galàxies del nostre univers, contenen un forat negre massiu en el seu interior. Les observacions fetes amb el Submilimeter Array, suggereixen la presència de colossals forats negres a l’interior de galàxies situades a 12.000 milions d’anys, és a dir, quan l’univers tenia nomes 1.700 milions d’anys d’edat. En aquesta època és quan començen a formar-se les galàxies.

Aquesta conclusió prové de la descoberta de dues galàxies distants, amb dos forats negres en el seu cor, que estan implicades en una espectacular col·lisió. 4C60.07, va ser la primera galàxia estudiada a causa de la seva elevada emissió en senyals de ràdio. Aquestes senyals, revelen l’existència d’un quàsar; un forat negre que gira ràpidament i que s’està alimentant de la seva galàxia.

Quan els astrònoms van estudiar 4C60.07, es pensaven que el gas d’hidrogen que envolta al forat negre, estava com a conseqüència de l’esclat d’una estrella, amb una producció energètica equivalent, a la que emet el Sol durant 5.000 anys. Aquesta vigorosa activitat en radiació infraroja, formava part de la runa de les estrelles més grans que ja s’havien mort.

L’última recerca feta gràcies al Submilimeter Array, una estació composta de vuit antenes situades a Hawaii, revelen amb sorpresa que 4C60.07, no està formant estrelles, ja que en  el seu entorn tranquil, només hi ha estrelles velles. Així doncs, la important producció d’estrelles, és deu que està acceptant noves companyes, d’una galàxia oculta i rica en gas i molta pols, la qual també disposa d’un gegantí forat negre en el seu interior.

“Aquesta nova imatge, ens mostra dues galàxies, on només esperàvem trobar-ne una”, comenta en Rob Ivison, membre del Centre Tecnologic d’Astronomia del Regne Unit. “És un fet extraordinari, que tantes galàxies continguin forats negres en els seus interior, capaços d’alimentar milers de milions, milers de milions, milers de milions de bombetes. Les implicacions d’aquesta gran distància, dificulten l’estudi de tants forats negres massius, que poden estar amagats en aquests univers distant”.

A causa de la velocitat finita de la llum, podem observar tal com eren aquestes dues galàxies, quan l’univers tenia uns 2.000 milions d’anys. Les dades del Submilimeter Array, ajuden a confeccionar aquesta visió artística de la fusió de les galàxies, amb els seus probables forats negres.

4c6007.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari

Moved Permanently

The document has moved here.

Apache/2.4.29 (Ubuntu) Server at www.zak.co.il Port 80