Tempesta de pols a prop de la Phoenix.

La Phoenix Lander, va estar sotmesa a les inclemències d’una tempesta regional de pols, circumstància que va motivar una baixa temporal de la carrega de les bateries solars.

Aquesta creixent opacitat de l’atmosfera, mentre va durar la tempesta, va causar una reducció de la producció d’electricitat dels panells solars. Per aquest motiu, durant els sols (dies a Mart) 135 i 136, que corresponen al 11 i 12 d’octubre, els enginyers de la missió, varen aturar moltes de les activitats científiques del lander, com les de recollir mostres pel seu laboratori.

La tempesta de pols amb una grandària d’uns 37.000 quilòmetres quadrats, tenia una direcció de l’oest cap a l’est, aribant el dia 11 d’octubre força debilitada, a les immediacions de la Phoneix.

En l’actualitat la Phoenix, dedica la seva energia a analitzar les últimes mostres de terra, seguir recollint les dades atmosfèriques i acabar les tasques científiques, abans no tingui una caiguda de producció energètica coma conseqüència de l’arribada del hivern.

Segons en Ray Arvidson, responsable del braç robòtic de la Phoenix i membre de la Universitat de Washington, “L’energia s’està convertint en un assumpte important, hem de calcular prudentment el seu consum en totes les nostres activitats”.

L’equip de la Phoenix, ha seguit el curs de la tempesta de pols, a través de la Mars Color Imager a bord de la sonda Mars Reconnaissance Orbiter.

Aquesta tempesta de pols, ha estat un presagi volàtil de l’estació hivernal, que s’està acostant. El final de l’estiu, coincideix amb una producció d’aquestes tempestes de sorra, així com en la formació de gebre en les escletxes de la superfície, o la presència de núvols amb gel d’aigua. Per aquest motiu, els científics estan recollint totes les dades climàtiques tant importants d’aquesta interessant estació climàtica.

phoenix18.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

 

Aquesta

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari

The document has moved here.


Apache/2.4.29 (Ubuntu) Server at www.zak.co.il Port 80
301 Moved Permanently

Moved Permanently