La Venus Express estudia la possibilitat de vida a la Terra.

Els científics responsables de la sonda Venus Express de l’ESA, estan intentant observar si la Terra és habitable. Podria semblar que és tracta d’una recerca absurda, quan òbviament la Terra compleix aquest requisit. De fet, lluny de ser una recerca inútil, la Venus Express, està preparant un nou i emocionant camí per l’astronomia.

La Venus Express, va prendre la seva primera imatge de la Terra, amb la càmera Visible and Infrared Thermal Imaging Spectrometer (VIRTIS), poc després del seu llançament el novembre de 2005. Al cap d’un any, quan el vehicle espacial és va establir en una òrbita al voltant de Venus, en David Grispoon, científic de la missió Venus Express i membre del programa d’observació de la Terra, del Museu de la Ciència i la Natura de Denver, va suggerir un programa sistemàtic d’observació de la Terra. “Podem observar la Terra en una bona posició, dues o tres vegades al mes”, comenta en Giuseppe Piccioni, investigador responsable de la VIRTIS. Aquest instrument ja ha recollit, unes 40 imatges de la Terra en els darrers dos anys.

Les imatges de la Terra, cobreixen regions tant en l’espectre visible, com del infraroig proper, és aquí on podem buscar el rastre de les molècules de l’atmosfera terrestre.

La resolució de les imatges de la Terra, no arriba a la grandària d’un píxel en les càmeres de la Venus Express. En altres paraules, sembla com un petit punt sense detalls visibles de la superfície. Aquesta és una situació semblant, de la que esperen trobar els astrònoms, en la recerca d’altres mons, situats en altres estrelles.

“Volem detectar nova informació, sobre la habitabilitat de la Terra, basant-nos en aquestes observacions. Qualsevol petit descobriment, ens pot ajudar en l’estudi d’altres planetes”, comenta en David Grispoon.

Des de l’any 1995, els astrònoms ha estat descobrint nous planetes extrasolars, dels que ara en sabem més de tres-cents. Amb les noves i depurades tècniques observacionsl, s’aniran descobrint planetes cada vegada més petits i per que no amb possibilitats d’emmagatzemar vida.

En el gràfic podem observar la presència en l’atmosfera de la Terra, de metà (CH4), diòxid de carboni (CO2), ozó (O3), òxid nitrós (N2O) i rastres d’altres gasos d’efecte hivernacle, detectats per la càmera VIRTIS.

venus-express1.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari

The document has moved here.


Apache/2.4.29 (Ubuntu) Server at www.zak.co.il Port 80
301 Moved Permanently

Moved Permanently