La sonda Cassini intentarà observar els guèisers d’Enceladus.

Semblant a la competició de la World Series de beisbol americà, l’equip de control de la sonda Cassini de la NASA, intentarà fer passar la sonda a prop dels guèisers d’enceladus, un satèl·lit de Saturn, dues vegades durant aquest mes.

El primer acostament haurà estat el dia 9 d’octubre, amb un vol arran de la seva superfície, a tant sols 25 quilòmetres d’alçada. El proper dia 31 d’octubre, el vol passarà a una distància més gran, a 196 quilòmetres.

Els científics estan intrigats, davant de la possibilitat que l’aigua líquida, que potser existeix en forma d’un oceà, pugui existir sota de la seva superfície. Les traces de meterial orgànic, que també s’ha detectat, augmenten les possibilitats de habitabilitat d’aquesta lluna.

Mentre que les càmeres i d’altres instruments òptics de la Cassini, varen estar observant la superfície d’Enceladus, durant l’anterior vol del 11 d’agost. En aquests propers acostaments, els instruments de mesura magnètica o de partícules, s’aventuraran en el més profund dels seus plomalls, per detectar el gas o les mateixes partícules.

enceladus9.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » INDEX 2008 Desembre 29, 2008 7:38 pm

    […] 10 Octubre 2008. La sonda Cassini intentarà observar els guèisers d’Enceladus.  […]

Deixa un comentari