El COROT fa replantejar la classificació dels exoplanetes.

El COROT ha descobert un gran i massiu planeta, orbitant molt a prop de la seva estrella, però amb diferències amb d’altres planetes que s’han descobert fins ara. És tant exòtic, que els científics no estan segurs de la seva naturalesa, bé si és tracta d’un gran planeta, o d’una estrella fallida.

L’objecte anomenat COROT-exo-3b, és de la mida aproximada del planeta Júpiter, encara que 20 vegades més massiu. S’ha observat que dona una volta entorn de la seva estrella en només 4 dies i 6 hores, una estrella que és una mica més gran que el nostre Sol.

COROT-exo-3b, és va detectar en passar per davant de la seva estrella. “Ens va sorprendre quan varem observar aquest objecte tant massiu, en passar per davant de la seva estrella”, comenta el Dr. Magali Deleuil, membre del Laboratori d’Astrofísica de Marsella i responsable del equip de recerca que ha fet aquest descobriment, “COROT-exo-3b, és realment únic i encara estem discutint la seva natura”.

Ja fa uns 15 anys que és fa la recerca de planetes amb períodes orbitals de menys de 10 dies, al voltant d’altres estrelles. Durant aquest temps, s’han detectat planetes amb masses de fins a 12 vegades la de Júpiter, en estrelles de 70 vegades la massa d’aquest planeta, però cap objecte situat en un terme mig. Per aquest motiu, hagut una certa sorpresa, al detectar aquestes 20 masses, a COROT-exo-3b.

Aquest estrany descobriment, no entra dins de la categoria convencional de planetes, ni a la de les nanes marrons. Una nana marró, és una “estrella fracassada”, una sub-estrella que no està generant la fusió nuclear en el seu nucli, però que mostra algunes característiques estel·lars.

corot-exo-3b.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » INDEX 2008 Novembre 30, 2008 1:51 pm

    […] 11 Octubre 2008. El COROT fa replantejar la classificació dels exoplanetes.  […]

Deixa un comentari