Desè aniversari del Hubble Heritage Project.

La commemoració del 10è aniversari del Hubble Heritage Project, s’ha celebrat amb la publicació d’una imatge d’un “paisatge” del cosmos. Com si és tractés d’un horitzó, podem observar una formació estel·lar de pols i gas, anomenada NGC 3324, “els turons i les valls”. Podem observar un “teló de fons”, en una brillant llum en color blau, encesa per les estrelles.

NGC 3324, està situada dins de la constel·lació de Carina, a uns 7.200 anys llum de nosaltres. Aquesta imatge, s’ha fet amb una combinació dels instrumentes del Hubble: la Advanced Camera for Surveys (ACS) amb imatges de l’any 2006, on s’observa la llum aïllada del hidrogen, i amb la Field Planetary Camera 2 (WFPC2), que va fotografiar aquest any 2008, les emissions de gas de sofre i d’oxigen.

Amb aquesta combinació de dades, s’ha generat una imatge en color, en la qual és detecta en color vermell el sofre, en color blau l’oxigen i en color verd l’hidrogen.

ngc-3324.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari