Volcà polsegós a Syria Planum.

Aquesta imatge ens mostra un vell volcà situat a Syria Planum, a prop de la regió volcànica de Tharsis. Aquesta és una regió on ha ocorregut un extens vulcanisme, de tal manera que en molts llocs les colades volcàniques han travessat les altes parets del Valles Marineris.

Podem observar l’estructura bàsica d’aquest vell volcà, encara que la regió sencera està coberta per una capa de pols. Això fa difícil d’assabentar-se dels processos volcànics que han succeït, en aquesta zona. Encara que tammateix, la regió ja és prou interessant per si mateixa. Una part d’aquesta pols, pot ser que sortís cap a la mateixa atmosfera, com a pols o cendra volcànica, ja que sembla que cobreixi tota la regió uniformement. Cal tenir present que en el planeta mart, hi ha tempestes massives de pols, que poden crear lentament uns grans dipòsits d’aquest material. Aquesta capa que té una textura regular, en forma de closa de petxina, es pot observar en diferents escales.

La estructura no s’aprecia prou bé; encara que és normal dels terrenys volcànics, tot i que també succeeix el mateix en alguns afloraments de roca. Els científics de la HiRISE, estan estudiant les imatges per tal determinar la seva forma.

La imatge està presa amb la càmera HiRISE a bord de la sonda Mars Reconnaissance Orbiter, el passat dia 7 d’agost de 2008, amb una resolució de 25,3 cm per píxel.

syria-planum.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari