WordPress database error: [Incorrect DATETIME value: '0000-00-00 00:00:00']
SELECT DISTINCT YEAR(post_date) AS `year`, MONTH(post_date) AS `month`, count(ID) as posts FROM wp_posts WHERE post_date < '2024-03-28 15:41:06' AND post_date != '0000-00-00 00:00:00' AND post_status = 'publish' GROUP BY YEAR(post_date), MONTH(post_date) ORDER BY post_date DESC

La sonda Ulysses indica que el Sol ens protegeix menys.

Després de 17 anys d’observacions per sobre i sota dels pols del Sol, la missió Ulysses de l’ESA i la NASA, ha contribuït a la comprensió fonamental de la influència de la gran esfera (la heliosfera) sobre el veïnat local interestel·lar. La missió ha proporcionat el primer mapa de la heliosfera en les quatre dimensions d’espa i temps.

La sonda Ulysses va ser enviada a l’espai per la Llançadora Espacial Discovery l’any 1990. Es va dirigir en primer lloc al planeta Júpiter, arribant-hi el mes de febrer de 1992 i ajudant-se d’una maniobra gravitatòria és va dirigir cal el Sol. Va orbitar al Sol durant tres vegades i sobrevolant els pols en sis ocasions. la missió, és va donar per acabada el 1 de juliol de 2008, com a conseqüència de no poder mantenir la temperatura òptima de treball dins de la sonda.

La heliosfera és una gran bombolla magnètica formada pel vent solar. Aquest vent solar, defineix la frontera del nostre Sistema Solar del espai interestel·lar. La frontera anomenada heliopausa, és la regió on el vent que origina el Sol, no pot fer retrocedir el vent d’altres estrelles. La regió al voltant de la heliopausa, també actua com a protecció per al nostre Sistema Solar, d’una porció significativa dels raugs còsmics que provenen de la galàxia.

Les últimes dades de l’Ulysses, ens mostren que el Sol ha reduït la producció del vent solar als nivells més baixos, segons les lectures que s’ha pogut aprofitar. Amb aquesta producció actual, el Sol podria reduir el blindatge natural que embolcalla el nostre Sistema Solar.

ulysses.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari