Ocultació de les Pleiades per la Lluna.

Durant la matinada del proper dissabte 20 de setembre (la nit del 19 al 20), la Lluna ocultarà les estrelles més septentrionals del cúmul obert de les Pleiades. Aquest fenomen, començarà a partir de les 01h 30m T.U. (cal afegir dues hores per convertir-ho en temps civil) aproximadament de la matinada de dissabte.

Una bonica ocultació, que podrem observar amb uns prismàtics, o telescopi amb pocs augments. Si disposem d’un teleobjectiu, o amb el zoom de la càmera digital, podrem intentar fotografiar aquests dos objectes celestes molt junts.

El proper i últim acostament d’aquest any, de les Pleiades i la Lluna, succeirà la tarda-vespre del proper 13 de novembre.

pleiades-lluna-19-9-08.jpg

Imatge de Starry Night Pro.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari

Apache/2.4.29 (Ubuntu) Server at www.zak.co.il Port 80

The document has moved here.


301 Moved Permanently