Eclipsi a Mimes.

L’ombra dels anells de Saturn, tapen una part important del hemisferi nord del satèl·lit Mimes. En aquesta imatge presa pel vehicle espacial Cassini de la NASA, podem observar clarament com l’ombra dels anells, està fregant les regions de latitud nord del satèl·lit.

A més podem observar en detall, les regions de la penombra i l’ombra molt més fosca. Un observador situat dins de la regió de la penombra a Mimes, tindria una visió del Sol en part bloquejada pels anells. Per un observador situat dins de l’ombra, els anells cobririen completament el Sol. Tanmateix, ja que els anells no són completament opacs, el Sol no quedaria enfosquit del tot.

La imatge ajudat a revelar els dèbils detalls dins de la regió eclipsada, pobrament il·luminada per la llum solar, filtrada a través dels anells.

Una altre imatge, presa uns quants minuts abans, ens mostra un Mimes gairebé idèntic amb unes dimensions de 396 quilòmetres d’un costat a l’altre, sense la foscor en la seva superfície.

La imatge es va prendre en llum visible, amb la càmera d’angle estret de la sonda Cassini, el passat dia 4 d’agost de 2008. El vehicle espacial, és trobava a una distància de 143.000 quilòmetres, amb un angle d’uns 67 graus per damunt de l’equador d’aquesta lluna. La resolució de la imatge, és d’uns 856 metres per píxel.

eclipsi-a-mimes.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » INDEX 2008 Octubre 17, 2008 4:19 pm

    […] 19 Setembre 2008. Eclipsi a Mimes.  […]

Deixa un comentari

The document has moved here.

301 Moved Permanently

Moved Permanently