Rotació compacta del del cúmul estel·lar de NGC 4244.

Amb l’ajut d’un guia làser adaptat a un sistema d’òptica adaptativa (LGS-AO), l’espectroscopi Near-Infrared Spectrografh (NIFS) del telescopi Gemini Nord, en Anil C.Seth del Harvard Smithsonian Center for Astrophysics, amb els seus col·laboradors han pogut observar, que el massiu nucli estel·lar de la galàxia espiral NGC 4244, disposa d’una ràpida rotació.

La majoria de galàxies espirals d’aquest tipus, disposen de importants cúmuls massius estel·lars (NSCs), uns significatius conglomerats d’estrelles d’uns 5 parsecs aproximadament, semblants als cúmuls globulars estàndards. Normalment les masses dels NSCs, s’ajusten a les masses de les seves galàxies, seguint la relació de la massa, amb la velocitat de dispersió, coneguda també per els forats negres. Això suggereix que la formació dels NSCs i els forats negres poden tenir una certa connecció amb la formació de la galàxia amfitriona. Tanmateix, a diferència dels forats negres, la història de la formació dels NSCs,  intervenen els estudis de cinemàtica estel·lar.

NGC 4244, és una bonica galàxia situada a 4,3 megaparsecs (14 milions d’anys llum) de nosaltres. Conté un minúscul però interessant NSC, que és mostra clarament en una imatge òptica del telescopi espacial Hubble, així com amb una imatge reconstruïda del NIFS, a través de la seva banda K.

ngc-4244.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari


301 Moved Permanently

The document has moved here.

Apache/2.4.29 (Ubuntu) Server at www.zak.co.il Port 80