WordPress database error: [Incorrect DATETIME value: '0000-00-00 00:00:00']
SELECT DISTINCT YEAR(post_date) AS `year`, MONTH(post_date) AS `month`, count(ID) as posts FROM wp_posts WHERE post_date < '2024-03-19 06:19:11' AND post_date != '0000-00-00 00:00:00' AND post_status = 'publish' GROUP BY YEAR(post_date), MONTH(post_date) ORDER BY post_date DESC

Remolins de vent observats per la Phoenix.

La Phoenix Mars lander de la NASA, ha fotografiat uns petits tornados de pols, viatjant a través de la plana àrtica del planeta Mart, davant del lànder, denotant uns canvis de pressió atmosfèrica.

Aquests remolins de pols, és creia que podien succeir en aquesta regió, encara que fins ara no s’havien observat.

La càmera estèreo de la Phoenix, va prendre un total de 19 imatges de la regió del horitzó sud-oest, el migdia del passat dia 8 de setembre, que corresponia al 104é dia d’estada al planeta. El següent dia, una vegada varen arribar les imatges a la Terra, s’adonaren d’aquests remolins de pols, propers al lànder.

Segons comenta en Mark Lemmon, membre de la Universitat A&M de Texas, “Ha estat una veritable sorpresa, la observació d’aquests remolins. Després de la primera observació i processament addicional de les imatges, hem observat el mateix fenomen en un total de 12 fotografies més”.

D’aquesta manera, s’ha pogut observar fins un total de sis petits tornados de pols, en alguna de les imatges preses, alhora que s’ha calculat que els seus diàmetres variaven entre els 2 a 5 metres.

L’equip de la Phoenix, no està gaire preocupat pels possibles danys d’un d’aquests petits tornados, ja que la poca pressió atmosfèrica, donaria una carrega de vent força fluixa.

phoenix16.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » INDEX 2008 Novembre 30, 2008 1:52 pm

    […] 12 Setembre 2008. Remolins de vent observats per la Phoenix.  […]

Deixa un comentari