Steins, un diamant de l’espai.

Les primeres imatges de la sonda Rosetta, a través de la càmera OSIRIS i de l’espectròmetre infraroig VIRTIS, ens mostren les dades encara sense processar, per tal de poder apreciar els seus espectaculars resultats.

“Steins, sens presenta com un diamant en el cel”, comenta en Uwe Keller, investigadors responsable del sistema OSIRIS i membre del Max Planck Institut Fuer Somnensystemforchung de Landau.

En les imatges del asteroide,  podem apreciar uns quants petits cràters i dos altres cràters de més grandària, un dels quals de 2 quilòmetres de diàmetre, prova que l’asteroide és força antic.

Les imatges ens proporcionen una resolució entre els 50 i 60 píxels de diàmetre, suficients per apreciar el variat relleu del asteroide.

Segons comenta la Rita Schulz, científica del projecte Rosetta, “En les imatges podem apreciar una cadena de cràters meteòrics, que es poden haver format, per una corrent de meteorits o fragments d’un cos esmicolat”.

La cadena és compon d’aproximadament 7 cràters. Per poder determinar l’edat de l’asteroide, és fa un recompte dels cràters (a més del nombre, també és important determinar el més antic). Per ara, s’han reconegut un total de 23 cràters.

De les imatges capturades, els científics intentaran comprendre per què l’asteroide es tant brillant, determinar la seva fina superfície amb la presència de regolita.

rosetta2.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » INDEX 2008 Desembre 29, 2008 7:39 pm

    […] 9 Setembre 2008. Steins, un diamant de l’espai.   […]

Deixa un comentari

The document has moved here.


Apache/2.4.29 (Ubuntu) Server at www.zak.co.il Port 80
301 Moved Permanently

Moved Permanently