Observant un forat negre en gran detall.

Uns astrònoms han pogut fer la observació més detallada fins ara, del forat negre que hi ha en el centre de la Via Làctia. Per aquesta missió han combinat les observacions de telescopis situats a Hawaii, Arizona ia Califòrnia. D’aquesta manera han detectat una estructura amb unes minúscules dimensions, equivalents a 37 microsegons d’arc, l’equivalent a observar un camp de beisbol situat a la Lluna, que és troba aproximadament a 400.000 quilòmetres de la Terra.

“Aquesta tècnica, ens dona una visió incomparable de la regió que hi ha prop del forat negre central de la Via Làctia”, comenta en Sheperd Deleman del MIT, responsable d’aquesta recerca, que s’ha publicat el passat 4 de setembre en la revista Nature.

“Ningú ha observat mai abans, en tant de detall la regió del centre de la nostra galàxia”, comentava en Jonathan Weintroub, coautor de la recerca i membre del Smithsonian Center for Astrophysics (CfA), el qual segueix comentant, “hem observat gairebé fins el límit de l’hotizó dels esdeveniments del forat negre, l’interior de la regió de la qual no pot sortir-ne res, incloent-hi la mateixa llum”.

La tècnica s’anomena Very Long Baseline Interferometry (VLBI), en la qual un equip d’astrònoms dirigits per Doleman, en estudiat les ones de ràdio de l’objecte conegut com Sagitarius A.

El VLBI, utilitza les senyals de múltiples telescopis, per generar l’equivalent a un senyal d’un telescopi gegantí, amb una gran resolució.

Aquesta simulació informàtica que mostrem, indica l’òrbita de la regió del gas calent, girant al voltant del forat negre. La gravetat del forat negre, distorsiona l’estructura del gas brillant, formant aquesta silueta determinada. Les línies de color verd, ens mostren les coordenades de la regió, també distorsionades pel mateix camp gravitatori del forat negre. En aquesta representació, el forat negre es veu des d’un angle de 30 graus per sobre del pla del disc.

forat-negre-via-lactia.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » INDEX 2008 Octubre 17, 2008 4:40 pm

    […] 7 Setembre 2008. Observant un forat negre en gran detall.   […]

Deixa un comentari

The document has moved here.

Apache/2.4.29 (Ubuntu) Server at www.zak.co.il Port 80

301 Moved Permanently

Moved Permanently