Aproximació de la Lluna a Neptú.

Durant la matinada del 13 de setembre de 2008, la Lluna s’acostarà al llunyà planeta Neptú, que en aquestes dates és troba de 4.300 milions de quilòmetres aproximadament. Durant el màxim apropament, només hi haurà una distància de 7 minuts d’arc aproximadament, cal tenir present que el diàmetre a aparent de la Lluna, és de 30 minuts d’arc. Quant és produeixi el màxim acostament entre Neptú i la Lluna, estaran arran d’horitzó oest, circumstància que dificultarà la seva observació.

Degut a l’elevada brillantor de la Lluna, ens caldrà un telescopi, per poder apreciar el dèbil planeta Neptú, que té una magnitud aparent de 7,8.

Aquesta aproximació, ens ajudarà potser a observar per primera vegada a Neptú, el planeta més allunyat del Sol.

neptu-lluna-13-9.jpg

Imatge de Starry Night Pro.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari