Fusió massiva de galàxies.

Uns astrònoms han observat varies galàxies massives, en el moment de fusinar-se fa uns 4.000 milions d’anys. Aquesta descoberta, ha estat possible gràcies a la cooperació de telescopis terrestres i d’altres situats a l’espai.

Com és formen les galàxies ?. La resposta més àmpliament acceptada, es fonamenta en el model de la “formació jeràrquica”, un procés on les galàxies petites es fusionen per construir-ne una de més gran. Per entendre això, ens serveix l’exemple, de com és fusionen les corrents dels petits rius, per formar-ne un de més gran.

Aquest model teòric pronostica, que les galàxies massives van creixent gràcies a aquests esdeveniments de fusió, al llarg de la seva vida. Però, quan acaba l’època de creixement cosmològic?. Quan aconseguiran les galàxies massives, la majoria de la seva massa?.

Per contestar aquestes preguntes, els astrònoms estudien les galàxies massives situades en els cúmuls de galàxies, l’equivalent a les grans ciutats de galàxies. “El creixement de les galàxies més brillants situades en els cúmuls, que han crescut substancialment en els últims mil milions d’anys, està generant un intens debat. Les nostres observacions indiquen que aquestes han augmentat la seva massa en un 50%”, comenta en Kim-vy Tran, investigador de la Universitat de Zuric (Suïssa).

Els astrònoms utilitzant els instruments del VLT de l’ESO i el telescopi espacial Hubble, han estudiat en detall, les grans galàxies situades a 4.000 milions d’anys llum de nosaltres. Aquest extraordinari sistema de quatre grups de galàxies, s’han reunit dins d’un cúmul.

En concret l’equip ha observat amb l’instrument VIMOS i l’espectròmetre FORS2, un total de 198 galàxies que pertanyen a aquests quatre grups. Les galàxies més brillants de cada grup, contenen entre 100 i 1000 milions d’estrelles, una propietat que les fa comparables a les galàxies més massives d’un cúmul.

“El més sorprenent, és que en tres dels quatre grups, la galáxia més brillant també té una galàxia companya igualment brillant. Aquestes parelles de galàxies, també és fusionen alhora”, comenta en Kim-vy Tran.

fussio-de-galaxies.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

 

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari

The document has moved here.


Apache/2.4.29 (Ubuntu) Server at www.zak.co.il Port 80
301 Moved Permanently

Moved Permanently