Apropaments planetaris.

El capvespre del proper dia 5 de setembre, els planetes Mercuri, Venus i Mart, formaran un triangle equilàter gairebé perfecte, encara que estarà situat a baixa alçada respecte a l’horitzó Oest. Això ho podrem observar, a partir d’uns 30 minuts després de la posta del Sol.

Dels tres planetes, el més brillant aparentment és Venus, seguit de Mart i més dèbilment i arran de horitzó, el planeta Mercuri.

Sens presenta una bona oportunitat, d’observar i fotografiar aquest interessant apropament de tres planetes. Ens caldrà, això si, un horitzó oest el màxim de pla, a més d’una bona transparència atmosfèrica. Per observar aquest interessant conjunt de planetes, el millor instrument serà uns prismàtics, o afinar la vista per observar a Mercuri.

triangle-planetari-5-9.jpg

Imatge de Starry Night Pro.

1 Comentari fins ara

  1. » INDEX 2008 Setembre 3, 2008 7:53 pm

    […] 3 Setembre 2008. Apropaments planetaris.   […]

Deixa un comentari

Moved Permanently


The document has moved here.

301 Moved Permanently