Es calcula la massa mínima d’una galàxia.

Analitzant la llum de les petites i dèbils galàxies que orbiten a la Via Làctia, uns científics de la UC Irvine, creuen que han descobert la massa mínima per una galàxia del nostre Univers; 10 milions de vegades la massa del nostre Sol.

Aquesta massa podria ser la “pedra de construcció”, més petita de la substància misteriosa i invisible, anomenada matèria fosca. Les estrelles que es formen dins d’aquestes pedres de construcció, s’agrupen i es converteixen en galàxies.

Els científics saben molt poc de les propietats microscópiques de la matèria fosca, tot i que pot arribar a formar les cinc sisenes parts del nostre Univers.

“Saben la massa mínima d’una galàxia, podrem entendre millor com és comporta la matèria fosca, que és essencial per entendre com es el nostre Univers i com s’ha format”, comenta en Louis Strigari, autor d’aquest estudi.

La matèria fosca, governa el creixent de l’estructura del Univers. Sense això, les galàxies com la nostra Via Làctia no existierien. Els científics saben com atrau la gravetat a la matèria fosca i la matèria ordinària, que forma les galàxies. També sospiten que les galàxies petites és fusione gradualment per crear galàxies més grans, com la nostra pròpia Via Làctia.

darkmatter_mapsub_head.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari