WordPress database error: [Incorrect DATETIME value: '0000-00-00 00:00:00']
SELECT DISTINCT YEAR(post_date) AS `year`, MONTH(post_date) AS `month`, count(ID) as posts FROM wp_posts WHERE post_date < '2024-03-28 16:58:48' AND post_date != '0000-00-00 00:00:00' AND post_status = 'publish' GROUP BY YEAR(post_date), MONTH(post_date) ORDER BY post_date DESC

Els satèl·lits Cluster, controlen l’atmosfera terrestre.

L’oxigen s’està perdent constantment fora de l’atmosfera de la Terra, cap a l’espai. Ara, una formació de quatre satèl·lits, anomenats Cluster, de l’Agencia Espacial Europea (ESA), han descobert el mecanisme físic que està conduint a aquesta fuita. Resulta que el propi camp magnètic de la Terra, està accelerant l’oxigen cap enfora.

Aquesta recerca, ha estat possible gràcies a les dades recollides des de l’any 2001 al 2003. Durant aquest període, els satèl·lits Cluster, han recollit la informació sobre els raigs d’àtoms d’oxigen carregats elèctricament, coneguts com ions, fluint cap enfora, des de les regions polars de la Terra, cap a l’espai exterior. Els Cluster, també han mesurat la força i direcció del capm magnètic de la Terra, quan aquests raigs estaven presents.

Hans Nilsson, del Institut Suec de Física i l’Espai, ha encapçalat un equip de científics espacials, que han analitzat aquestes dades. Descobrint que els ions d’oxigen estaven sent accelerats per canvis en direcció al camp magnètic. “És una mica com l’efecte d’una pedra llançada per una fona”, comenta en Nilsson.

Tenir els quatre vehicles espacials Cluster, ha estat essencial per l’anàlisi que ha proporcionat als astrònoms una nova manera de mesurar la força i direcció del camp magnètic, dins d’una amplia regió.

Abans de l’era espacial, els científics creien que el camp magnètic de la Terra, s’omplia només de partícules que proveniejn del vent solar, una corrent constant de partícules que s’escampen del Sol. Pensaven que aquest camp, formava un gran escut que protegia l’atmosfera de la Terra de la intreracció directa amb el vent solar.

cluster.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » INDEX 2008 Novembre 30, 2008 1:52 pm

    […] 31 Agost 2008. Els satèl·lits Cluster, controlen l’atmosfera terrestre.  […]

Deixa un comentari