El gran sud d’Enceladus.

Aquest mosaic ens mostra una regió de la lluna de Saturn, Enceladus, conseqüència de l’últim vol de la sonda Cassini del passat dia 11 d’agost de 2008 i que podem apreciar en més detall en aquestes fotografies, PIA 11114 i PIA 11113.

El mosaic està realitzat en fals color, a través del Imagin Science Subsystem (ISS), la càmera d’angle estret amb combinació de filtres de llum ultraviolada i llum infraroja. Les àrees verdoses representen els dipòsits de blocs més grans i consistens de gel, mentre que les regions de color més blanquinós representen les aglomeracions de gel més fi.

El mosaic ens mostra la coberta d’aquests gels, que cobreixen les parets i superfícies inferiors de les valls, en forma de fractures anomenades “franges de tigre”. En altres regions d’Enceladus, aquest gel d’aigua es concentra en afloraments al llarg dels penya-segats.

La il·luminació d’aquesta regió, ens mostra la regió polar, que comparant-la amb imatges del mes de juliol de 2005, s’aprecien amb major contrast, tan les fractures com les carenes muntanyoses.

Els quatre canals més visibles d’aquesta regió de dalt a baix, són: Damasc, Bagdad, Alexandria i el Caire. El mosaic, és una projecció ortogràfica centrada en els 63.0 graus de latitud sud i 281,3 graus de longitud oest, amb una resolució d’imatge de 60 metres per píxel. Les imatges es varen capturar des de unes distàncies que varien entre els 5.064 a 25.949 quilòmetres.

enceladus7.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari