Eclipsi parcial de Lluna.

Aquest proper dissabte dia 16 d’agost, poc després que la Lluna en fase de plena surti per l’horitzó, començarem a observar un notable eclipsi parcial, que degut al dia i la hora, segur que serà seguit per molta gent.

El primer contacte amb l’ombra de la Terra, és produirà a les 19h 36m T.U. (Temps Universal, cal afegir dues hores per convertir-ho a Temps civil). El màxim del eclipsi que cobrirà un 81 per cent de la Lluna, serà a les 21h 11m T.U. Amb aquest percentatge podrem apreciar una foscor prou evident. El final de l’eclipsi està previst per les 22h 44m T.U.

Podem seguir aquest bonic espectacle astronòmic, amb uns prismàtics o un petit telescopi, inclús si disposem d’un teleobjectiu fotogràfic, podríem preparar una seqüència de fotografies cada 10 minuts aproximadament. Si consulteu aquest llistat, podreu observar l’immersió i emersió de l’ombra per diferents cràters.

eclipsilluna2.jpg

Fotografia d’Univers quark.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari