La Cassini és preparà per l’acostament al satèl·lit dels guèisers.

Les fractures anomenades “ratlles de tigre”, per on surten els raigs d’erupcions glacials d’Enceladus, un satèl·lit de Saturn, seran l’objectiu de la sonda Cassini de la NASA, en l’acostament d’avui dilluns 11 d’agost.

La Cassini hi farà un zoom per davant d’aquesta minúscula lluna de tan sols 50 quilòmetres de grandària, observant amb les seves càmeres infraroges, la temperatura superficial, així com també amb llum visible i ultraviolada, per tal d’observar en detall aquestes fissures del pol sud. D’aquesta manera, s’intentarà confirmar la presència d’aquests jets de vapor d’aigua, descoberts l’any 2005 i, que fan erupció a centenars de milers de quilòmetres cap l’espai exterior.

Segons en Paul Helfenstein, membre del equip de recerca de la Cassini i de la Universitat Ithaca a Cornell, “amb aquestes dades, podrem conèixer millor aquestes erupcions, aicí com la tectònica i activitat sísmica de la superfície d’aquest satèl·lit. Aconseguirem una resolució en les imatges sense precedents, de l’àrea en estudi”.

S’espera observar ll’interior d’aquestes fractures en alta resolució, per tal d’apreciar la profunditat i la seva mida, així com la possible presència de gel. Les temperatures que és recolliran, ajudaran als científics a determinar si l’aigua, en forma de vapor o líquida, és a prop de la superfície i d’aquesta manera millorar la informació sobre l’origen dels raigs que sobresurten de la seva superfície.

enceladus5.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari

The document has moved here.

Apache/2.4.29 (Ubuntu) Server at www.zak.co.il Port 80

301 Moved Permanently

Moved Permanently