Pluja d’estrelles de les Perseides 2008.

Les Perseides, anomenades popularment les “llàgrimes de Sant Llorenç”, és sens dubte la pluja d’estrelles més coneguda de totes les que és succeeixen durant tot l’any.

Les partícules de matèria de la cua del cometa Swift-Tuttle, al travessar l’atmosfera de la Terra originen aquest bonic espectacle astronòmic.

Aquest any però, no gaudirem de les millors possibilitats d’observació, ja que el màxim del radiant està previst per la franja horària entre les 11h 30m i 14h 00m Temps Universal, del dia 12 d’agost (de dia a Catalunya), amb una activitat prevista d’uns 100 meteors per hora aproximadament.

Caldrà esperar a les primeres hores de la matinada, quan la Lluna s’hagi amagat per l’horitzó oest, per poder observar el seu radiant (constel·lació de Perseus), ja molt lluny de l’hora de màxima activitat.

De totes maneres, val la pena intentar aprofitar aquestes nits (nit del 12 i 13 d’agost) on la temperatura ens permet gaudir del cel nocturn i observar la volta celeste. Si disposem d’un ambient lliure de llums urbanes, segur que podrem observar alguna Perseida despistada.

perseides-2008.jpg

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari