La Mars Express s’acosta a Fobos.

La sonda Mars Express, es va acostar a la intrigant lluna de Mart, Fobos el passat dia 23 de juliol, sobrevolant-la a 2,96 quilòmetres per segon, a només una distància de 100 quilòmetres de la seva superfície. La sonda de l’ESA, ha realitzat les primeres imatges detallades, algunes amb la tècnica de 3-D, a través de la Càmera Estèreo d’Alta Resolució (HRSC).

Fobos és el que anomenen els científics, un “cos petit irregular”, amb unes mesures de 22 x 27 x 19 quilòmetres. Aquest sa`tel·lit, és un dels objectes menys reflexius del Sistema Solar, això fa suposar que pot mantenir un romanent del material que va formar els planetes.

Aquestes imatges de la HRSC, estan sense processar, encara que ens mostren una gran quantitat de detalls, que segurament en els propers vols de la sonda s’incrementaran. El detall d’aquestes imatges arriben als 3,7 metres per píxel i estan preses en cinc canals de llum per tal d’obtenir imatges en 3-D i d’aquesta manera poder fer els anàlisis físics de la seva superfície.

Les observacions de Fobos per part de la Mars Express, és beneficien de la seva òprbita altament el·líptica, ja que varia des d’una distància dels 270 a 10.000 quilòmetres del centre del planeta Mart.

phobos2.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » INDEX 2008 Setembre 3, 2008 7:54 pm

    […] 9 Agost 2008. La Mars Express s’acosta a Fobos.  […]

Deixa un comentari


Moved Permanently

The document has moved here.

301 Moved Permanently
Apache/2.4.29 (Ubuntu) Server at www.zak.co.il Port 80