Es detecta l’evidència de l’energia fosca.

L’equip d’astrònoms del Institut d’Astronomia de la Universitat de Hawaii (IfA), dirigit pel Dr. István Szapudi, ha trobat una prova directa de l’existència de l’energia fosca. L’energia fosca, funciona en contra la tendència de la gravetat, es a dir organitzar les galàxies i de retruc l’expansió i acceleració del univers. La natura de l’energia fosca, és un dels grans trencaclosques de la ciència moderna.

Aquesta, és una de les deteccions més clares obtingudes fins avui dia, respecte a l’estirament de l’energia fosca per sobre de vastes estructures còsmiques.

“Érem capaços d’observar l’energia fosca en acció. Com podia estirar enormes regions “superbuides”, entre sectors de supercúmuls de galàxies”, comenta el Dr. Szapudi. Aquests supercúmuls, són grans regions de l’espai amb unes dimensions de fins a 500 milions d’anys llum, que contenen una quantitat inusualment alta de galàxies, mentre que les regions superbuides, representen les regions amb una mitjana de galàlxies per sota del promig. Aquestes, són les estructures conegudes més grans del univers. L’equip de recerca, va fer la descoberta mesurant les subtils empremtes dels supercúmuls i els superbuits. Aquestes empremtes, són les microones que flueixen entre ells.

“Quan una microona travessa un supercúmul, guanya una mica d’energia gravitacional i per això vibra una mica més ràpid”, comenta el Dr. Szapudi, el qual segueix, “més tard quan la microona deixa el supercúmul, hauria de perdre exactament la mateixa quantitat d’energia. Però si l’energia fosca provoca que l’univers s’estengui més ràpidament, provoca que l’ona s’arribi a quedar una part d’aquesta energia”.

mesurant-lenergia-fosca.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » INDEX 2008 Octubre 17, 2008 4:21 pm

    […] 7 Agost 2008. Es detecta l’evidència de l’energia fosca.  […]

Deixa un comentari

Moved Permanently

The document has moved here.

Apache/2.4.29 (Ubuntu) Server at www.zak.co.il Port 80