Eclipsi solar del 1 d’agost.

Aquesta excel·lent composició del eclipsi del Sol, del passat dia 1 d’agost de 2008, està feta amb una imatge del eclipsi total de Sol, des d’Akademgorodok, una població de la Siberia Russa, amb unes imatges de la sonda espacial SOHO de l’ESA/NASA.

La imatge del Sol eclipsat, es va prendre part de l’expedició universitària de Williamstown (Massachusetts). Encara que el SOHO, pot observar la part exteior de la corona solar, amb el LASCO, un dels seus coronògrafs. El “dònut” visible em les imatges, no és visible des de la Terra, excepte durant els eclipsis.

La imatge central del Sol, feta des del SOHO, en llum ultraviolada, ens mostra aquesta regió de gas amb una temperatura al voltant del milió de graus.

Fusionant la imatge del eclipsi, amb la del SOHO, permet als astrònoms localitzar les regions de la superfície que coincideixen amb la corona solar. Les dues imatges del SOHO, es varen prendre sis horas després del eclipi de Sol.

  2008eclipse_med.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

 

1 Comentari fins ara

  1. » INDEX 2008 Novembre 30, 2008 1:53 pm

    […] 6 Agost 2008. Eclipsi solar del 1 d’agost.   […]

Deixa un comentari

The document has moved here.

Apache/2.4.29 (Ubuntu) Server at www.zak.co.il Port 80

301 Moved Permanently

Moved Permanently