Cràters deformats i escurçats.

Podem identificar nombrosos cràters que s’han deformat, alhora que han quedat modificats, com a conseqüència d’impactes més recents, segons ens mostren aquestes imatges presses per la sonda MESSENGER, durant el seu primer vol entorn al planeta Mercuri. Els tres exemples que es mostren, marcats la seva posició amb una fletxa, mostren com s’ha  modificat el seu contorn, degut a un impacte posterior, formant d’aquesta manera uns penya-segats o escarpaments de falla al seu voltant.

Comparant les dimensions aproximades i formes dels cràters originals, els científics poden calcular el moviment entre els dos blocs d’impacte en la seva escorça.

Per cadascun dels tres exemples de deformació i modificació dels cràters, els moviments de soterrament entre les escorces és de com a mínim un quilòmetre a partir del cràter original. Les dimensions d’aquests cràters són: A de 17 quilòmetres de diàmetre, modiifcat per la regió de Beagle Rupes. B de 5 quilòmetres de diàmetre, modificat al costat d’un cràter més vell i més gran, mostrat en detall en el requadre. C un cràter de 11 quilòmetres de diàmetre, modificat per un escarpament de falla de direcció nord-oest a sud-est.

craters-escurcats.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari

The document has moved here.

Apache/2.4.29 (Ubuntu) Server at www.zak.co.il Port 80

301 Moved Permanently

Moved Permanently