Les primeres estrelles.

L’univers va començar amb el Big Bang, fa uns 13.700 milions d’anys. Molt aviat, després d’aquell esdeveniment, es varen formar les primeres estrelles. Avui, aquelles estrelles són mortes i poques evidències podem trobar de les seves dimensions i composicions. Ara, una nova simulació informàtica ofereix més detalls d’aquestes primeres estrelles.

La composició del univers primitiu, era bastant diferent de l’actual, la física que el governava era més simple. El Dr. Naoki Yoshida, membre de la Universitat de Nagoya (Japó) i el Dr. Lars Hernquist del Harvars Smitshonian Center for Astrophysics, són els coautors d’aquest estudi publicat el passat 1 d’agost de 2008, a la revista Science, el qual incorpora les primeres condicions del primitiu univers, que és refereixen com a “fosques edats còsmiques”, en les quals simulen la dormació d’allò que brillaria per primera vegada com una estrella.

Segons aquestes simulacions, la gravetat actuava sobre variacions minúscules de densitat, en l amatèria ordinaria, els gasos i la misteriosa “matèria fosca“, just després del Big Bang, per formar en una primera fase les anomenades protoestrelles. Amb només un 1% de la massa del nostre Sol, la simulació del Dr. Yoshida, ens mostra que una protoestrella es convertiria probablement en una estrella massiva capaç de sintetitzar elements pesats i que no caldria esperar-los en les generacions següents d’estrelles. Aquestes estrelles s’haurien convertit en objectes de fins a cent vegades la massa del nostre Sol i no s’haurien “encés” fins a un milió d’anys després.

Segons comenta el Dr. Hernquist, “l’abundància dels elements químics en el univers hauria augmentat juntament amb les estrelles, que els haurien acumulat. La formació i destrucció d’estrelles, continua estenent aquests elements a través del univers. Així que tenim que pensar que tots els elements químics dels nostres cossos, s’han format en les reaccions nuclears dels centres estel·lars, fa molt de temps”.

La simulació del naixement d’una estrella, aporta una informació important per tal de poder reconstruir la formació d’una estrella i pronosticar la massa i propietats d’aquestes primeres estrelles.

primeres-estrelles.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari