Canvis en la superfície de Snow Queen.

En aquesta seqüència podem observar el sector de la superfície anomenat “Snow Queen”, just a sota de la Phoenix Mars Lander, on s’aprecien canvis clars durant el període comprés entre mitjans de juny i mitjans de juliol. Les imatges estan preses amb la Robotic Arm Camera.

Noves esquerdes d’uns 10 centímetres de longitud, l’aparició d’un nou còdol terrós d’uns 7 mil·limetres, en són els principals canvis evidents.

La càmera del braç robòtic de la Phoenix, van prednre la seva primera imatge de Snow Queen, el passat dia 31 de maig de 2008 de 2008 (sisè dia o Sol d’estada a Mart).

“Les imatges preses del lloc d’aterratge, ens mostren que aquestes fractures no es van produir en els primers 20 dies de la missió”, comenta en Mike Mellon, investigador de la Universitat de Colorado.

Mellon ha estudiat les condicions del permafrost; per tan l’estudi de Snow Queen aportarà una valuosa informació a la ciència. És la primera vegada que s’observen canvis visibiles en el gel del planeta Mart. Un lloc, on les baixes temperatures no permeten que el gel és sublimi immediatament. Els científics de la Phoenix, van descobrir uns trossos de material d’un centímetre a Dodo-Goldilok i que al cap d’uns dies és varen dissipar.

snow-queen.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari