La NASA confirma l’existència de líquid a Tità.

Els científics de la NASA han conclòs que com a mínim un dels grans llacs observats a Tità (el satèl·lit més gran de Saturn), conté hidrocarbur líquid, alhora que ha identificat positivament la presència d’età. Això fa de Tità, l’únic cos del Sistema Solar, apart de la Terra, on hi ha un component líquid en la seva superfície.

Els científics han fet aquesta descoberta gracies a les dade proporcionades per la sonda espacial Cassini. Els instruments van identificar els materials químics, degut que absorbien o reflectien la llum infraroja. Tità no disposa de cap oceà global, encara que si s’han detectat centenars de petits llacs o regions fosques. Fins ara, no es sabia en certesa, si aquestes regions estaven formades per material líquid, o simplement algun material sòlid fosc.

“Aquesta, és la primera observació real, que demostra l’existència d’un llac líquid en la superfície de Tità”, comenta en Bob Brown, membre de la Universitat d’Arizona i responsable de l’equip d’instruments visuals i cartógràfics de la Cassini. Aquest estudi, ha sortit publicat el dia 31 de juliol de 2008, en la revista Nature.

L’età i d’altres hidrocarburs simples, han estat identificats en l’atmosfera de Tità, que consta d’un 95% de nitrogen i un 5% de metà. L’età i d’altres hidrocarburs, és produeixen químicament en l’atmosfera de Tità, per la formació del metà degut a la llum solar.

Alguns d’aquests hidrocarburs reaccionenformant fines partícules d’aerosols. Això fa difícil detectar i identificar els materials en la seva superfície, ja que formen una densa calima d’hidrocarburs que obstaculitzen la visió superfícial. L’età líquid, s’ha identificat utilitzant una tècnica que suprimeix l’interferència d’aquest hidrocarbur atmosfèric.

L’instrument visual i cartogràfics ha observat aquest llac, anomenat Ontario Lacus, en la regió polar sud de Tità, durant el vol del mes de desembre de 2007. Aquest llac té unes dimensions aproximades de 34.000 quilòmetres quadrats, una mica més gran que el llac Ontario d’Amèrica del Nord.

Aquesta imatge és una representació artística.

ontario-lacus.jpg

Si voleu més informació,  premeu aquest enllaç.

 

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari