Comprovant l’edat de les galàxies espirals barrades.
Un senyal freqüent de la maduresa d’una galàxies espiral, és la formació d’una “cinta” d’estrelles i gas que travessa el mateix nucli galàctic, mostrant una forma d’una barra que va d’una banda a l’altre de la galàxia.
En un estudi fet a més de 2.000 galàxies espirals, amb el telescopi espacial Hubble de la NASA, els astrònoms han detectat que les galàxies espirals anomenades barrades, eren menys abundants fa uns 7.000 milions d’anys, que ho són avui dia, en el nostre univers local.
Aquest estudi confirma la idea que les barres, són un senyal de que les galàxies arriben a la seva maduresa. Aquestes observacions han estat fetes dins del programa Cosmic Evolution Survey (COSMOS).
Aquest nou estudi, fet amb la Càmera Avançada del Hubble, ens proporcionarà més dades de com és varen formar i evolucionar les galàxies espirals.
L’equip de recerca dirigit per Kartik Sheth del Spitzer Science Center, del Institut Tecnològic de Califòrnia, indica que només un 20 per cent de les galàxies espirals, en un passat disposaven d’una barra, comparat amb les dades d’altres estudis que indicaven que aquesta presència arribava al 70 per cent.
Segons comenta en Sheth, “aquest estudi, te una gran importància pel coneixement de l’evolució de les galàxies. Sabem que l’evolució ha estat més ràpida per les galàxies massives. Formen les seves estrelles alhora i de pressa, llavors s’esvaeixen formant uns discs vermells. Coneixíem que les galàxies de baixa massa, formaven estrelles lentament, però ara veiem que les espirals barrades també ho fan”.
El COSMOS cobreix una àrea en el cel, nou vegades la grandària de la Lluna plena. L’estudi s’ha portat ha terme, amb el telescopi espacial Hubble i telescopis situats a la Terra.
Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.
Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.
Deixa un comentari