Una nova manera de mesurar la massa dels forats negres supermassius.

Mesurant un màxim de temperatura del gas calent, del centre de la galàxia gegant el·líptica NGC 4649, els científics han pogut determinar la massa del seu forat negre supermassiu. El mètode realitzat per primera vegada, ha donat uns resultats que són coherents amb la tècnica tradicional.

Fins ara, els astrònoms han intentat trobar altres maneres independents, per “sospesar” els forats negres supermassius, és a dir uns forats negres de milers de milions de vegades la massa del nostre Sol. Fins ara, s’ahvien utilitzat mètodes basats en les observacions dels moviments de les estrelles o del gas, a prop del disc d’acreció.

“Aquesta recerca, és molt important, ja que els forats negres, són objectes mol elusius, hi ha només un parell de maneres de pesar-los acuradament”, comenta em Philip Humphrey, responsable d’aquest estudi i membre de la Universitat de Califòrnia. El qual segueix, “és molt tranquilitzador saber, que les dues formes diferents de mesurar la massa d’un forat negre supermassiu, donin unes respostes similars”.

NGC 4649, és una de les primeres en mesurar el seu forat negre supermassiu, a través de la tècnica de raig X, amb això sabem que la seva massa aproximada, és de 3.400 milions de vegades la massa del nostre Sol, aproximadament mil vegades més massiu que el forat negre de la nostra galàxia.

La nova tècnica aprofita la influència gravitacional del forat negre,  sobre el gas calent que hi ha a prop del centre de la galàxia. Com més a prop s’acosta aquest gas al forat negre, més és condensa i s’escalfa. De manera que el Chandra, pot mesurar la seva altíssima temperatura.

ngc-4649.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari

Moved Permanently


The document has moved here.

301 Moved Permanently