Tres grans taques vermelles es barregen a Júpiter.

Aquesta seqüència d’imatges preses pel Telescopi Espacial Hubble, ens mostra la evolució de les tres taques vermelles de l’atmosfera del planeta Júpiter.

En la sèrie d’imatges podem veure la “Taca Vermella Júnior”, situada en una banda de núvols per sota (al sud) de la “Gran Taca Vermella” (GRS). La ”Taca Vermella Júnior”, va aparèixer a començament de l’any 2006, evolucionant a partir d’una tempesta de color blanc.

Aquest però, no es el destí de la petita taca vermella que comparteix la mateixa banda de latitud que la GRS. De manera que podem observar en les imatges, com s’aproxima la petita taca vermella a la Gran Taca Vermella.

En la imatge final, la “baby taca vermella”, es deforma i empal·lideix al girar cap a la dreta de la GRS. La predicció indica que aquesta petita taca, quedarà engolida per la Gran Taca Vermella. Això degut al mecanisme, que ha sostingut a la GRS durant més de 150 anys.

Aquestes tres imatges de Júpiter en color natural, varen estar capturades els dies 15 de maig, 28 de juny i 8 de juliol de 2008, amb la Càmera Planetària 2 de Gran Camp (WFPC2). Cadascuna cobreix uns 58 graus de latitud joviana i 7o graus de longitud (centrades a 5º de latitud sud, en els 110, 121 i 121 graus de longitud oest respectivament).

taques-vermelles.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » INDEX 2008 Setembre 3, 2008 7:55 pm

    […] 20 juliol 2008. Tres grans taques vermelles es barregen a Júpiter.   […]

Deixa un comentari

Moved Permanently


The document has moved here.

301 Moved Permanently