La MESSENGER identifica volcans a Mercuri.

En l’exemplar del 4 de juliol de 2008 de la revista Science, informa de l’existència de volcans en la superfície del planeta Mercuri, gràcies a les observacions de la sonda MESSENGER de la NASA, efectuades en el seu primer vol.

Aquesta imatge, ens mostra com a tret més important la identificació d’un volcà en el centre superior de la imatge. El volcà té una depressió en forma d’un “ronyó”, amb una petita estructura central elevada. El volcà està situat en el marge de la conca d’impacte Caloris. En els marges d’aquesta conca, tal com és pot observar, s’identifiquen uns turons i muntanyes. El paper del vulcanisme en la història de Mercuri, s’havia discutit prèviament, però amb la descoberta del MESSENGER, que els identifica indica alhora, que aquest vulcanisme ha estat actiu en uns temps no gaire llunyans.

messenger7.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari