Els efectes de la rotació en els asteroides.

Els asteroides amb llunes, que els científics anomenen asteroides binaris, són comuns en el nostre Sistema Solar. Però saber com és varen formar, és una pregunta que fa temps es manté. De fet, en la revista Nature d’aquesta setmana, tres astrònoms d’Estats Units i de França, ens donen una possible i sorprenent resposta: la llum solar pot fer augmentar o disminuir la velocitat d’un asteroide.

Derek Richardson de la Universitat de Maryland, en Kevin Walsh i en Patrick Michel membres del Grup de planetologia del Laboratori Cassiopèe del CNRS de França, ofereixen el model on l’energia solar, “augmenta el gir” d’una pila de runa, en una proporció el suficientment ràpid com per llençar al voltant de l’equador una part d’aquests asteroides.

Si el fet de fer girar aquests còdols d’asteroides, disposen alhora de suficient moviment, hi ha col·lisions entre ells i llavors aquests material es transforma en un satèl·lit que continua orbitant al voltant del seu punt d’origen. Aquest model dóna informació essencial en les formes i estructures d’asteroides binaris pròxims a la Terra, que podrien ser vitals alhora de tenir la necessitat de fer-los desviar en una possible col·lisió amb nosaltres.

Finalment, els autors suggereixen que una missió espacial podria aconseguir material d’un sistema binari d’asteroides, per tal de donar informació sobre el seu origen i composició interna.

Aquesta animació, ens mostra la formació d’un sistema binari com a conseqüència de la seva ràpida rotació.

asteroides-binaris.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » INDEX 2008 Octubre 17, 2008 4:21 pm

    […] 17 Juliol 2008. Els efectes de la rotació en els asteroides.   […]

Deixa un comentari