El cometa Boattini.

Una setmana despre´s del seu periheli, el cometa C/2007 W1 Boattini, hauria de ser visible a la matinada per els observadors del hemisferi nord. Els resultats preliminars que s’indiquen en la web d’en Seiichi Yoshida, indiquen que la seva brillantor podria arribar a la magnitud de 5,5.

El cometa Boattini anirà pujant en alçada en els cels matinals del hemisferi nord, durant els mesos de juliol i agost. Podeu aconseguir una carta detallada aconseguint aquest PDF.

El dia 4 de juliol, el cometa Boattini estava a només 6º d’alçada per sobre de l’horitzó est, 90 minuts abans que sortís el Sol, per la qual cosa la seva observació era força complicada. Però ara, sembla que el cometa està augmentant uns 2º cada matí, de manera que fins el proper dia 16 de juliol la Lluna no interferirà la seva observació. Mentrestant, és probable que el cometa comenci a esvair-se, convertintse en un dèbil objecte, a partir del mes d’agost.

Per aquest motiu, els propers dies seran els millors per la seva observació de matinada. És probable que la seva observació visual sigui difícil, però amb uns prismàtics i un cel relativament net de llums urbanes, s’hauria d’observar.

Fotografia d’en John Drummond, feta el passat dia 30 de maig.

cometa-boattini.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari