La nebulosa d’Orió té un baix índex de fertilitat.

Un estudi detallat de les estrelles de la nebulosa d’Orió, indica que un 10 per cent d’aquestes, poden tenir prou pols circumdant com per formar planetes de les característiques de júpiter. Aquest estudi, ha estat fet per astrònoms del Institut Tecnològic de Califòrnia (Caltech), de la Universitat de Berkeley i del Centre d’Astrofísica del Harvard Smithsonian.

Degut que , les estrelles es formen en nebuloses semblants al d’Orió, aquest descobriment suggereix que les estrelles similars al Sol, disposen d’aquesta baixa possibilitat de contenir planetes de la grandària de Júpiter.

“Pensem que moltes estrelles a la nostra galàxia, es formen dins de regions sembaltns a Orió, això implica que els sistemes planetaris com el nostre, puguin ser l’excepció, més que la regla”. comenta en Joshua Eisner, membre de la UC de Berkeley. Això és coherent amb els resultats de les recerques planetàries actuals, ja que s’estan trobant només un 6 per cent de les estrelles examinades, tenen un planeta de la mida de Júpiter o més gran.

La nebulosa d’Orió, és una brillant i jove regió on és formen multitud d’estrelles. Aquesta regió situada a l’espasa del caçador Orió, conté unes 1.000 estrelles en una regió d’uns quants anys llum. En comparació, en la mateixa regió del Sol, només hi ha una estrella.

En aquesta imatge, presa pel Telescopi Espacial Hubble, és visible un disc protoplanetari de la nebulosa d’Orió. La llum emesa anomenada proplyd 170-337, és un gas ionitzat (en color vermell) que envolta el disc (en color groc). La observació complementada amb els senyals de ràdio del CARMA i SMA de 1,3 mm, revelen els disc de pols dins del gas calent (contorns). Aquest disc protoplanetari, té una massa d’una centèsima part del Sol, el mínim necessari per formar un planeta de les dimensions de Júpiter.

orion.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » INDEX 2008 Octubre 17, 2008 4:41 pm

    […] 16 Juliol 2008. La nebulosa d’Orió té un baix índex de fertilitat.   […]

Deixa un comentari

The document has moved here.

Apache/2.4.29 (Ubuntu) Server at www.zak.co.il Port 80

301 Moved Permanently

Moved Permanently