Un Sol tranquil.

Les calmes del Sol, les podem apreciar en aquesta seqüència presa la setmana passada (entre el 27 de juny i el 1 de juliol de 2008). El Sol està descansant còmodament dins del seu mínim solar. Les imatges que podem observar en llum ultraviolada, centrada en la longitud d’ona de 195 Àngstroms, una excel·lent longitud d’ona per observar l’activitat que hi ha per sobre de la superfície solar. Tanmateix, encara no sembla que el nou cicle solar, hagi començat. S’esperava que el nou cicle solar, que dura uns 11 anys, hagués mostrat més símptomes d’activitat. Però de moment, ha romàs en aquest mode, generalment molt silenciós.

Durant aquests dies, no s’ha observat, cap regió activa, cap tempesta solar, poques protuberàncies o filaments i només un o dos forats coronals (que és veuen com a zones més fosques). Tard o d’hora, aquest nivell mínim d’activitat solar, aconseguirà tocar fons i començarà la seva corba ascendent, és a dir ens cal paciència.

soho-1-7-08.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç

1 Comentari fins ara

  1. » INDEX 2008 Novembre 30, 2008 1:53 pm

    […] 12 Juliol 2008. Un Sol tranquil.   […]

Deixa un comentari