El Sistema Solar vist per les Voyager.

Científics de la NASA utilitzant dades dels vehicles espacials Voyager, han observat que la bombolla de vent solar que envolta tot el Sistema Solar, no té una forma esfèrica, si no que és aplanada, segons un estudi publicat en la revista Nature del dia 3 de juliol.

El començament de la zona de transició entre la heliosfera (bombolla de vent solar) i la resta d’espai interestel·lar, que és coneix com a “col·lisió d’acabament”. Els científics comenten que la Voyager 2 va creuar aquesta regió, que empeny cap endins del Sol, degut a un camp magnètic interestel·lar. Aquests estudis ajuden a confeccionar una imatge de com interacciona el Sol amb el medi interestel·lar circumdant.

Llançats a l’espai l’any 1977, les dues sondes espacials Voyager que originalment van fer un vol per observar els planetes Júpiter i Saturn. De tal manera que el Voyager 1, va anar directament a Saturn, el Voyager 2 inclinava la seva òrbita fins arribar als llunyans Urà i Neptú.

En aquesta representació artística podem observar el Voyager 2, creuant els límits de la heliosfera.

heliopausa-voyager.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » INDEX 2008 Juliol 30, 2008 5:35 pm

    […] 9 Juliol 2008. El Sistema Solar vist per les Voyager.   […]

Deixa un comentari

The document has moved here.


Apache/2.4.29 (Ubuntu) Server at www.zak.co.il Port 80
301 Moved Permanently

Moved Permanently