Misteriosos turons a Acidalia Planitia.

Aquesta imatge ens mostra un paisatge bastant pla i fosc,  amb uns brillants turons que s’escampen per tot arreu. Aquests turons tenen entre 20 a 500 metres de diàmetre.

El més gran apareix en la part inferior de la imatge, en aquest turo s’observen  unes depresions que l’hi donen l’aparença d’un volcà. L’origen d’aquests turons és encara confús. La majoria d’investigadors accepta la hipòtesis que s’han format per extrusió de materials fluids subjacents (lava, sediments gelats/humits), a través de punts dèbils de la superfície.

Turons semblants s’han observat en d’altres llocs, com a L0wlands del nord (el Lowlands del nord, inclou una regió més jove que la resta del planeta Mart, ja que mostra un percentatge més baix d’impactes meteòrics).

Els turons mostrats en aquesta imatge, es poden considerar com una pista important per desxifrar la història del Lowlands del nord: una conca oceànica vella?. Una regió a escala volcànica continental?. L’anàlisi detallat del HiRISE, junt amb d’altres dades complementàries podran ajudar a resoldre aquest misteri.

turons-acidalia-planitia.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari