La superfície de Mercuri dominada per activitat volcànica.

El vulcanisme ha tingut un paper més important en la superfície del planeta Mercuri, del que pensaven fins ara els científics. Aquest és el resultat que ha proporcionat la càmera multiespectral de la sonda MESSENGER, durant el seu primer vol per sobre aquest planeta, que va fer el passat mes de gener.

Les dades de la MESSENGER també han identificat i han fet correspondre sobre un mapa, les regions de roques superfícials que corresponen a colades volcàniques, així com d’altres trets geològics. Alhora, el conjunt d’instruments de la sonda, han confirmat la carència de mineral de ferro en la  superfície d’aquest planeta.

MESSENGER (MErcury Surface Space ENviroment GEochemistry and Ranging), ha estat el primer vechicle espacial en visitar Mercuri, després que ho fes la sonda Mariner 10, entre els anys 1974-1975. la sonda MESSENGER, controlada des del Laboratori de Física Aplicada de la Universitat Johns Hopkins de Baltimore, farà dos sobrevols més (6 d’octubre de 2008 i 29 de setembre de 2009), abans d’entrar en una òrbita estable al voltant del planeta a partir del març de 2011.

En la imatge podem observar les planes volcàniques, amb baix contingut de ferro que omplen la conca d’impacte anomenada Caloris, una regió en color taronja pàl·lid (C), encara que la imatge està representada en fals color. Les localitzacions indicades en fletxes blanques, indiquen regions planes més joves. Al voltant de la regió de Caloris, s’observen en qualsevol direcció, erupcions volcàniques (fletxes negres). Les àrees en color blau fosc, representen roques més velles de mineral d’ilmenita.

messenger6.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » INDEX 2008 Octubre 17, 2008 4:21 pm

    […] 7 Juliol 2008. La superfície de Mercuri dominada per activitat volcànica.   […]

Deixa un comentari